Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Wijntijd

Houdbaarheid van wijn

Houdbaarheid wijn

Je hebt genoten van een lekker wijntje, maar de fles is nog niet helemaal leeg. Je zet de fles wijn in de koelkast om de wijn op een later moment op te drinken. Maar hoe lang is deze dan nog houdbaar? En hoe zit het met een fles wijn die al een tijdje ligt? Lees in deze blog meer over de houdbaarheid van wijn.

Lees verder

Jaartal op het wijnetiket

Jaartal op het wijnetiket

Op het etiket van de wijnfles staat bijna altijd een jaartal aangegeven, maar wat betekent dit jaartal nou eigenlijk? Het jaar waarin de wijn in de fles is gekomen, het jaar waarin de druiven zijn geoogst, het jaar waarin de wijn op de markt is gekomen? Het kan van alles betekenen.

Lees verder

Interessante wijngebieden

Vijf interessante wijngebieden

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Heb jij nog geen reis geboekt en ben je van plan er toch even tussenuit te gaan? Wellicht is een mooie wijnstreek een optie, maar welke regio is dan een bezoekje waard? In Europa zijn talloze mooie en interessante wijngebieden te vinden, maar dan wordt dit een wel erg lange lijst, daarom een selectie van vijf interessante wijngebieden om sowieso te bezoeken.

Lees verder

Invloed van temperatuur op wijn

De invloed van temperatuur op wijn

Wijn kan altijd; heerlijk bij een diner, fijn als borrel na het werk, of gezellig tijdens de vakantie op een terras. Welke wijn we drinken laten we vaak afhangen van het seizoen. In de winter neigen we sneller naar een volle rode wijn en in de zomer wordt er vaker een frisse witte ingeschonken. Wat maakt het dat wijnen anders smaken bij verschillende temperaturen? En is dat eigenlijk wel zo?

Lees verder

Bekendste wijn en druivensoorten

Wat zijn de bekendste wijn- en druivensoorten?

Elke wijn heeft een eigen smaak. Deze smaak wordt bepaald door de manier van rijpen, het land waar de wijn gemaakt is, de specerijen die worden toegevoegd, maar vooral door de druivensoort waar de wijn van gemaakt wordt. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten... Hoe onderscheid je deze qua smaak? En wat zijn de bekendste druiven en bijbehorende wijnsoorten?

Lees verder

Nederlandse Wijncultuur

De Nederlandse Wijncultuur

Wat zijn lekkere Nederlandse wijnen? Zijn die er wel? Hoe zit het eigenlijk met de Nederlandse wijncultuur? Praat je namelijk over wijn, dan gaat het al snel over wijnsoorten uit het buitenland. Ook bij de daadwerkelijke aanschaf van een fles rosé, wit, rood of bubbels wordt er vrijwel altijd gekozen voor een fles die niet afkomstig is uit Nederland. Maar waarom eigenlijk? Dat Nederland wel degelijk een wijncultuur heeft, lees je in deze blog.

Lees verder

Zomerwijnen

Zomerwijnen

Hogere temperaturen, langere avonden, borreltijd… de zomer vraagt om een frisse, verkoelende wijnen. Krijg je dit enkel voor elkaar door ijsblokjes aan je wijn toe te voegen? Of zijn er ook nog andere manieren om aan een heerlijk koel glas wijn te komen?

Lees verder

Winehacks

Wijnhacks - handige tips voor elke wijnliefhebber

Of je nou een echte wijnkenner bent of enkel een liefhebber, er zijn vele wijn-hacks en tips die het leven van elke wijndrinker veraangenamen. Simpele trucs waar je in eerste instantie wellicht niet aan gedacht hebt. Wij hebben ze voor je verzameld. Ideaal om zelf toe te passen, maar ook om door te tippen tijdens een avondje wijn drinken met vrienden natuurlijk!

Lees verder

Kerstwijnen

Kerstwijnen

De Decembermaand is bij uitstek de periode waarin heerlijk uitgebreid getafeld wordt. Met familie of vrienden aan de dis, meerdere gangen, extra uitpakken wat gerechten betreft. December is de maand van de feestelijk gedekte tafels. Maar welke wijn drink je bij welk gerecht?
Wat is een drank die het perfect doet als aperitief? Serveer je een Spaanse rode wijn of juist een Duitse Riesling tijdens een meer gangen diner? Van welke druivensoort maak je de zaligste rode wijnsaus? Een klein beetje voorkennis helpt je al een heel eind op weg tijdens de kerstdrukte!

Lees verder

Alcoholvrije wijnen

Alcoholvrije wijnen

Niet eens alleen tijdens 'dry january', ook gewoon op andere momenten zou het zomaar voor kunnen komen dat je kiest voor alcoholvrije wijn. Een nadeel van wijn met alcohol is natuurlijk de negatieve invloed hiervan op de gezondheid. De alcoholvrije variant lijkt uitkomst te bieden. Maar smaakt de inhoud van je wijnglas dan nog wel zoals je gewend bent en… mag deze drank eigenlijk nog wel ‘wijn’ genoemd worden?

Lees verder

Wijn en Interieur

Wijn en Interieur; de perfecte combi

De tijd waarin flessen wijn enkel in de kelder opgeslagen lagen en pas tevoorschijn werden gehaald als er reden was om een glas te vullen is al een tijdje voorbij. In deze blog vind je alle inspiratie om jouw favoriete wijnflessen op een unieke manier in jouw interieur te verwerken.

Lees verder

Proosten met mooie wijnglazen

Hoe geniet ik het meest van mijn glas wijn?

Wijn wordt door velen gewaardeerd om zijn complexe smaken en aroma's. Of je nu een liefhebber bent van rode wijn, witte wijn, rosé of bubbels, het is belangrijk om te weten hoe je wijn het beste kunt serveren om de optimale smaak- en aroma-ervaring te behalen. 

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat wijn het beste tot zijn recht komt. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden als je wijn wilt serveren.

Lees verder