Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Wijn en Interieur; de perfecte combi

Wijn en Interieur
De tijd waarin flessen wijn enkel in de kelder opgeslagen lagen en pas tevoorschijn werden gehaald als er reden was om een glas te vullen is al een tijdje voorbij. In deze blog vind je alle inspiratie om jouw favoriete wijnflessen op een unieke manier in jouw interieur te verwerken.

Alternatief voor een wijnkelder

Natuurlijk is een wijnkelder een luxe om te hebben! De wijn ligt opgeslagen onder de meest gunstige omstandigheden, een genot om er regelmatig even een kijkje te nemen, je voorraad aan te vullen, of natuurlijk om er een flesje uit te zoeken om te openen.
Het enige jammere is echter dat die kelder voor het oog van de meesten verborgen blijft. Hoe ideaal zou het zijn dat je zelf kan genieten van het uitzicht op je meest favoriete wijnflessen, maar dat ook het oog van je gasten er meteen op valt zodra ze bij je op bezoek zijn?
Wijn mag gezien worden in een interieur! Maar hoe?

Wijn presenteren

Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden om jouw wijnflessen te presenteren. De meest voor de hand liggende ruimte blijft de keuken, maar wat te denken van de hal, de woonkamer, of ga helemaal los met een complete wijnkamer!

 

Een wijnkast inbouwen in je keuken

Een ingebouwde wijnklimaatkast of wijnkoelkast in een nieuwe keuken is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als een ingebouwde oven of vaatwasser. Logisch, want een standaard koelkast biedt meestal niet de meest ideale temperatuur voor het bewaren van de wijnen en het oog wil ook wat. Met een inbouw wijnkast sla je twee vliegen in één klap; de wijn op de meest ideale temperatuur en door het glazen front en de mooie houten plateaus heb je meteen goed zicht op de voorraad. Je kan de wijnklimaatkast natuurlijk op de plek van een keukenkastje inbouwen, maar wat dacht je van een gekoelde wijnopslag in je muur?

 

Wijnkast in de muur

 

Maak je eigen wijnbar

Staat jouw keuken al een tijdje en heb je eigenlijk geen plek voor een inbouwmodel? Dan kan je jouw wijnkoeler natuurlijk ook vrij in de ruimte plaatsen. Onder een plank of bar, of gewoon vrijstaand als losse eyecatcher.
Wat te denken van een wijnbar? Wellicht haalbaar in de keuken zelf, maar anders ook fantastisch te bewerkstelligen in een andere leefruimte. Laat de wijnhoek opgaan in jouw interieur. Voor elke interieurlook is er namelijk een stijl. Ga bij een industrieel interieur voor een stoer RVS model wijnkast in combi met een industrieel wijnrek van onbewerkt hout. Een paar stoere planken erboven voor andere sterke drank met daaronder een aantal glazenrekken en jouw eigen winecorner is compleet!

 

Een winecorner in huis

Heb je het geluk ruim te wonen, of heb je simpelweg een hele hoek of kamer in je huis over? Richt deze dan in als wijn bewaarruimte. Combineer meerdere wijnkoelkasten met wijnrekken, of ga zelf aan de slag met een customized wijnkast! Op pinterest zijn enorm veel ‘do it yourselves’ te vinden als het gaat om het bouwen van een wijnrek. Hier vast wat inspiratie…

winecorner  Wijnkamer

Is je budget wat lager? Ook dan zijn er plenty mogelijkheden om jouw wijnflessenverzameling mooi uit te laten komen in je huis. Een goed gevuld zwart of metalen wijnrek in je woonkamer is een eyecatcher op zich! (en een half lege natuurlijk een goede hint voor je bezoek om eens een fles wijn cadeau te geven…) Maak het wijnrek vast aan de muur of zet jouw rek voor wijn naast je televisiemeubel. Minder ruimte in de breedte maar des te meer in de hoogte? Twee smalle wijnkoelkasten boven elkaar is een perfect alternatief. Zeker in combinatie met een unieke custommade wijnpaal bijvoorbeeld. Optimale benutting van de ruimte, zo kan je zelfs in het kleinste interieur je wijnflessen op de meest toffe manier presenteren.

wijnpaal  Wijnrek  

Wijn koelen

Het enige nadeel van het bewaren van je flessen wijn in een wijnrek, wijnpaal of op planken is dat de wijn niet op de juiste serveertemperatuur is wanneer je deze wilt gaan drinken. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen. De juiste serveertemperatuur voor alle wijnsoorten hebben we vast voor je opgesomd in onze blog over 'De invloed van temperatuur op wijn'. Dan is het aan jou om de fles voor het openmaken op de ideale temperatuur te krijgen; zet je witte wijn ruim van tevoren in de koelkast, of leg hem zelfs heel even in de vriezer (of even buiten als het winter is). Let op, wel goed in de gaten houden natuurlijk, het zou zonde zijn als je fles knapt! In onze blog ‘Winehacks’ vind je trouwens nog meer trucs om je wijn in no time koel te krijgen.
Voor rood geldt dat deze op kamertemperatuur gedronken kan worden, maar mocht je deze ook even licht willen terugbrengen in temperatuur, dan is een standaard koelkast een prima oplossing.

Wijn liggend of staand presenteren?

De meeste wijn bewaar je liggend. Dit is van belang om de kurk vochtig te houden. Als deze te droog wordt gaat deze namelijk lucht doorlaten en zo is er kans dat de wijn gaat oxideren. Natuurlijk hoort oxidatie bij een goede wijn, maar als dit in een te korte tijd gebeurt, dan zal je dat merken aan de smaak van de wijn, deze wordt vlak en zurig, geen aanrader dus!
Gelukkig hebben tegenwoordig ook heel veel wijnen een schroefdop, in dit geval is het geen enkel probleem om de fles rechtop te bewaren. Ook bij mousserende wijnen is dit geen issue, de kurk blijft uit zichzelf vochtig door de druk vanuit de fles.
Mochten je wijnpaal, je wijnkoelkast, je wijnrek en je wijnklimaatkast dus helemaal gevuld zijn, dan kan je altijd een paar mooie flessen prominent op een plank of kast zetten!

Wijn bewaren

Wijninspiratie delen

We zijn heel benieuwd hoe jij jouw flessen in je interieur bewaart, om zo nog meer inspiratie op te doen. Tag ons daarom vooral op de socials!
Vergeet, naast het genieten van je wijnrijke interieur, trouwens ook vooral niet de wijn zelf! Want hoe mooi een voorraad volle flessen ook staat, de uiteindelijke bedoeling blijft natuurlijk het drinken van een heerlijk glas rood of wit! Cheers!

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen