Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 1000,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 1000,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,75 verzendkosten, bij een pakketzending € 4,95 en bij een palletzending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 1000,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Decanteren

Decanteren van wijn?

Decanteren van wijn betekent dat de wijn vanuit de fles wordt overgeschonken in een glazen wijnkaraf. Dit proces wordt vaak ook wel karafferen genoemd. Het decanteren van wijn gebeurt om meerdere redenen, afhankelijk van het type wijn. De verschillende redenen om wijn te decanteren zijn om de droesem (bezinksel) van de wijn te scheiden of om de wijn te laten ademen voor een verbeterde smaak.

Wijn overschenken in een decanteerkaraf

Wanneer u een oude fles wijn hebt staan is de kans groot dat er droesem, ook wel depôt genoemd, onderin de fles is ontstaan. Dit is niet erg, depôt is namelijk een natuurlijk verschijnsel tijdens het verouderingsproces van met name rode wijnen. Om het depot te scheiden van de wijn is het handig om gebruikt te maken van een gesloten karaf waardoor de wijn zo min mogelijk met zuurstof in aanraking komt om de smaak van de wijn optimaal te behouden. Om het depôt van de wijn te scheiden, schenkt u de wijn voorzichtig in de decanter. Schenk tegen het licht in, zodat de droesem zichtbaar is en u deze in de gaten kan houden. Stop met schenken zodra het droesem bij de hals van de fles is aangekomen.

Kies karafreinigers voor een schoon karaf

Voordat u wijn gaat decanteren dient u ervoor te zorgen dat de karaf schoon en geurloos is. Een karaf die geurtjes tot zich heeft genomen doordat deze een lange tijd niet gebruik is, kan de smaak beïnvloeden. Dit zou jammer zijn. Voor het reinigen van een karaf zijn verschillende karafreinigers te koop.

Laat wijn oxideren met behulp van een wijnbeluchter

Het doel van een wijnbeluchter is voornamelijk om de wijn te laten oxideren, waardoor de tannines verzacht worden en de wijn aangenamer zal smaken. Bij het uitschenken van de wijn zorgt de wijnbeluchter voor een maximale beluchting waardoor de wijn ronder, soepeler en voller van smaak wordt.

Voorkom verspilling van wijn met een wijnschenker

Het uitschenken van uw favoriete fles wijn moet een feestje zijn en moet natuurlijk op een mooie manier gebeuren. Door gebruik te maken van een wijnschenker voorkomt u het druppelen van de wijn tijdens het uitschenken. Om vervolgens de fles wijn koel te houden kunt u gebruik maken van een wijnkoeler.

Decanteer karaf kopen bij wijnklimaatkast.nl

Uw favoriete wijnen komen het beste tot hun recht door de wijn te decanteren. Wijnklimaatkast.nl biedt een ruim assortiment aan wijnaccessoires voor het decanteren en schenken van wijn. Heeft u moeite met het kiezen van de juiste decanter? Geen probleem, wij adviseren u graag! Tevens zullen wij erop toezien dat uw decanter zo snel mogelijk verzonden wordt.