Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Wijnproeverij

Benodigdheden wijnproeverij kopen

Een wijnproeverij gaat bij wijnliefhebbers niet alleen om de smaak, geur en kleur, maar ook om het herkennen van alle specifieke details. Wijn is voor veel mensen een liefhebberij. Het herkennen van een bepaalde soort wijn is een hele opgave, er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten wijn. De smaak van de wijn is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder welke druif er wordt gebruikt, het land van herkomst en hoe de wijn wordt bewaard. Met behulp van diverse degustatie accessoires kunt u de smaak die hieruit ontstaat leren herkennen. Naast een wijnklimaatkast bestelt u deze accessoires ook eenvoudig bij Wijnklimaatkast.nl

Wijn leren herkennen

Wanneer men begint met het drinken van wijn wordt de wijn beoordeeld op smaak, welke wijn is lekker en welke niet. Ervaren wijndrinkers zullen hier dieper op ingaan. De wijn zal niet alleen op de smaak worden beoordeeld, maar ook uit de geur en kleur van de wijn wordt heel veel informatie gewonnen, met uiteindelijk het resultaat dat er bepaalde wijnen herkent en benoemt kunnen worden. Dit proces wordt ook wel het degusteren van wijn genoemd.

De wijn bekijken
Eén van de onderdelen is het herkennen van de kleur van de wijn. Gebruik hiervoor de wijnglazen uit ons assortiment. Aan de hand van de kleur kunnen diverse eigenschappen van de wijn ontdekt worden, waaronder de kleur, helderheid en intensiteit.

De geur van wijn herkennen
Bij het ontdekken van diverse wijnen, is geur een erg belangrijke factor. Het reukvermogen dient hierin getraind te worden. Hiervoor zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar.

Wijn proeven
Nadat de wijn beoordeelt is op kleur en geur is het tijd om de wijn te gaan proeven. Waarbij sommige wijnliefhebbers de wijn doorslikken, wordt veelal tijdens dit proces een spuwbak gebruikt.

Accessoires voor een wijnproeverij eenvoudig online bestellen

Onder wijnliefhebbers die al gevorderd zijn in het degusteren van wijn, worden regelmatig wijnproeverijen gehouden. Om tijdens een wijnproeverij ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt wordt er gebruik gemaakt van diverse degustatie accessoires waaronder, blindproefkousen, degustatieglazen en spuwbakken. Met deze accessoires wordt de wijn tijdens een wijnproeverij onherkenbaar gemaakt en kan iedereen de wijn proberen te herkennen met behulp van eigen kennen en kunnen.