In verband met de Black Friday drukte, zijn wij slechter bereikbaar dan normaal. Wij willen u vragen ons bij voorkeur te mailen. 
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service
Black Friday Sale! - 20% korting op alle Vinata artikelen bij Wijnklimaatkast.nl

Wijnhacks - handige tips voor elke wijnliefhebber

Winehacks
Of je nou een echte wijnkenner bent of enkel een liefhebber, er zijn vele wijn-hacks en tips die het leven van elke wijndrinker veraangenamen. Simpele trucs waar je in eerste instantie wellicht niet aan gedacht hebt. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Ideaal om zelf toe te passen, maar ook om door te tippen tijdens een avondje wijn drinken met vrienden natuurlijk!

Last minute wijn koelen

Het bezoek arriveert over 20 minuten. Je hebt op de valreep een goede fles witte wijn gekocht, maar deze is nog op kamertemperatuur. In een wijnkoelkast krijg je de fles niet zo snel op temperatuur. Maar don't worry. Een stuk keukenrol biedt de uitkomst! Maak het vel keukenrol nat, wikkel het om de wijnfles en plaats deze 20 minuten in de vriezer. Perfect gekoeld en klaar om te drinken.

Koelemmer voor wijn

Als je nóg minder tijd hebt voor het koud zetten van je wijn, dan is er ook nog de 10 minuten oplossing. Vul een koelemmer met koud water, ijs én zout. Door het zout ontstaat er een reactie waardoor het ijs sneller smelt en het vriespunt verlaagd wordt. Binnen 5 á 10 minuten is je wijn heerlijk op temperatuur.

Handige serveertips voor wijn

Wil je je wijn koel houden tijdens het drinken? Dus in het glas? Dat je best ijsblokjes mag gebruiken lees je in onze blog over zomerwijnen. Maar wat als je geen zin hebt in verdunde wijn? Maak dan eens gebruik van bevroren druiven of van tevoren ingevroren wijnblokjes. Zelfde effect (lekkerder zelfs) en geen aangelengde wijn.

Wijn met fruit

Heb je nog een fles 'goedkope' wijn staan die niet echt enorm favoriet is? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen deze niet te drinken, maar heb je dit dan al eens geprobeerd? Voeg wat fruit toe aan je glas wijn. De vruchten (bessen/aardbeien e.d.) geven smaak af, wat bijdraagt aan een intensere smaakbeleving. En het ziet er nog leuk uit ook! Wil je helemaal verbloemen dat het niet om de allerbeste fles gaat? Presenteer de wijn dan in een decanter. Meteen een chique uitstraling.

Soms gaat er iets mis met het openen van een prachtige fles wijn; er komt kurk in de fles. Geen reden tot paniek! Met behulp van een koffiefilter (ja écht!) filter je de kurk rechtstreeks uit je wijn. Schenk de wijn middels het filter in je glas, of maak gebruik van een klein vergiet in combinatie met het filter en schenk de wijn over in een andere fles.

Wist je dat het schenken van een wijn met bubbels een andere techniek vergt dan een niet-mousserende wijnsoort? Prosecco serveren doe je niet in een glas dat rechtop staat, maar in een glas dat 45 graden gekanteld is. Op deze manier vul je je wijnglas niet te snel met alleen bubbels en bruis. Als je in deze hoek schenkt en dit rustig doet; dus een klein beetje, dan even wachten tot de bubbels gezakt zijn en daarna weer wat erbij schenken, dan heb je het perfecte glas prosecco in handen!

Hoe bewaar ik wijn?

Bang dat je bubbels eraf gaan na het openen van jouw favoriete fles wijn? Dan bewaar je deze in eerste instantie natuurlijk met een wijnstoppers. Maar wat als je geen stopper bij de hand hebt? Dan is het niet meteen nodig om de champagne of prosecco door de gootsteen te spoelen. Want ondanks dat er mensen zijn die het onzin vinden, er zijn er ook genoeg die erbij zweren; de lepel truc. Stop een lepel met de steel naar beneden in je open fles en de volgende dag is de inhoud nog net zo bubbelig als toen deze de koelkast in ging. Mocht dit bij jouw fles mousserende wijn nou niet helemaal gewerkt hebben, dan kan je altijd nog de volgende wijn-hack uitproberen:

Na een nachtje koelkast lijkt je mousserende wijn toch wat 'plat'. Vul je glas dan met de 'bubbels' en gooi er een rozijntje bij. Het restant koolzuur in de wijn zou zich moeten hechten aan de rozijn en daarna worden uitgestoten in de wijn. Je prosecco heeft weer bubbels als tevoren!

Miniflesjes wijn

Samen een wijntje drinken is heerlijk, maar wat als je solo drinkt? Dan heb je al snel een halve fles over. Een goeie optie is het om 2 van de goedkoopste kleine wijnflesjes in de supermarkt te kopen en deze leeg te gieten. (Of je drinkt ze natuurlijk met wat behulp van een van de tips hierboven waarbij je een 'mindere' wijn naar een hoger niveau tilt.) Vul de lege wijnflesjes met de inhoud van de grote fles favoriete wijn. Vul de flesjes tot het punt dat er een 'bubbel' op de fles komt te staan. Schroef dan de doppen er weer op. Er komt wat wijn onder de dop vandaan, dit is goed, want dit betekent dat alle zuurstof uit het flesje verdwenen is. Daar was simpelweg geen ruimte meer voor. Geen ruimte voor oxidatie en 2 miniflesjes van je favoriete wijn klaar voor gebruik, wanneer het jóu uitkomt!

Wijn drinken als een professional

De echte professional of wijnliefhebber heeft een wijnbeluchter in huis. De een gebruikt deze bij elke fles rode wijn, de ander af en toe. Een wijnbeluchter wordt gebruikt om tannines te verzachten en aroma's beter tot hun recht te laten komen. Maar wat als je deze wijn accessoire nog niet in je bezit hebt? No worries! Gebruik gewoon een doodgewone blender of staafmixer. Dertig seconden op volle snelheid 'blenden' geeft hetzelfde resultaat als wanneer je een wijnbeluchter gebruikt. Het voordeel van die laatste is natuurlijk wél dat de wijn gewoon in de fles kan blijven.

Wijnvlekken verwijderen

'Een rode wijnvlek verwijder je met witte wijn of jenever'... Deze vloeistoffen zouden de rode kleurstof van de wijn neutraliseren. Mocht je nou geen drank willen verspillen, of liever voor een andere methode kiezen, dan is jouw vlekkenprobleem met deze hulpmiddelen zó verholpen!

Rode wijnvlek verwijderen

Rode wijn in je tafellaken of een katoenen kledingstuk verwijder je met behulp van kokend water, een schone doek en zout. Haal met de doek eerst de overtollige wijn weg. Trek daarna het oppervlak van de stof met de wijnvlek strak. Strooi vervolgens het zout op de vlek. Véél zout! Giet daarna vanaf een afstandje het kokende water over de vlek, hierdoor krijgt het water extra kracht en spoel je al een groot deel van de vlek weg. Gooi daarna je kledingstuk of tafelkleed in de wasmachine; klaar is kees! Hetzelfde principe geldt voor rode wijn in je vloerkleed. Echter gebruik je daar geen kokend water voor, maar zuig je het volgezogen zout weg. Baking soda in combinatie met witte wijnazijn werkt ook fantastisch. Daarnaast wordt er geadviseerd de kleur van de rode wijn met witte wijn of jenever te neutraliseren. Dus een scheutje eroverheen.

Let op, bovenstaande hack werkt niet bij reeds opgedroogde wijn. Gebruik in dat geval puur wasmiddel waarmee je de vlek inwrijft (bij witte stoffen kan je de combinatie van wasmiddel en bleek gebruiken), daarna in de wasmachine en de vlek is als het goed is verdwenen!

Heb je te maken met een delicatere stof? Dan is kokend water wellicht te heftig. Giet in dat geval witte wijnazijn over de vlek en bestrooi deze met zout. Even in laten trekken, het overtollige zout verwijderen en daarna wassen in de machine.

 

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen