Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 50,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 50,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,95 verzendkosten, bij een pakketzending € 6,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 50,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Is een wijnklimaatkast beter dan een wijnkelder?

Wijnklimaatkast beter dan een wijnkelder

Kort beantwoord is een wijnklimaatkast beter dan een wijnkelder. Maar dit hangt heel erg af van de wijnkelder. De ene wijnkelder is de andere niet, waar het klimaat in wijnklimaatkasten altijd perfect geregeld kan worden met dank aan de elektronica.

De juiste temperatuur en luchtvochtigheid zijn twee heel belangrijke factoren voor het ideale klimaat om de flessen wijn te bewaren. Met een wijnklimaatkast kan dit elektronisch heel precies en stabiel worden geregeld. En een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om aparte temperatuurzones te creëren, iets wat in een wijnkelder bijna niet te regelen is.

Waaraan moet een goede wijnkelder voldoen?

Wijnkelder

In een goede wijnkelder mag de temperatuur niet te veel schommelen en de temperatuur mag er niet onder de 6 °C en boven de 25 °C komen. Het meest ideaal is een constante temperatuur van ca. 14 °C. Tevens moet de luchtvochtigheid er constant zijn tussen de ca. 60 en 80%, moet de ruimte trillingvrij en donker zijn en mogen er geen geurtjes hangen. Voldoet de kelder aan deze eisen, dan is het een kelder die prima geschikt is voor het (langdurig) opslaan van een grote voorraad wijnflessen. Er zijn echter maar weinig kelders waar dit gerealiseerd kan worden. In de meeste kelders, zoals de kelders onder woonhuizen, schommelt de temperatuur te veel voor een perfecte wijnopslag en in droge en warme perioden wordt het in menig kelder gewoonweg te droog, terwijl het er in de natte en koude wintermaanden veel te vochtig kan worden. Vaak zijn deze kelders ook voorzien van een raampje wat het bewaarklimaat voor wijnen niet ten goede komt. Kelders zijn er tegenwoordig gewoonweg niet meer op ingesteld om voedsel en dergelijke voor een lange periode te kunnen bewaren, want elektronica en een veranderde welvaart en samenleving heeft dit tegenwoordig overgenomen. Een geschikte wijnkelder mag ook niet in de buurt liggen van een drukke snelweg, spoorlijn, etc. Wijn moet immers in rust kunnen liggen en de aanwezig van het drukke stadsleven veroorzaakt minuscule trillingen die ook tot in de (wijn)kelder kunnen doordringen waar een wijnklimaatkast deze kleine trillingen opvangt.

Wijnklimaatkast is het perfecte alternatief

Hoewel wijnklimaatkasten praWijnchtig zijn uitgevoerd met chique houten plateaus, glazen deur (uiteraard met UV-filter) en sfeervolle interieurverlichting, gaat er wat betreft beleving rondom wijn natuurlijk niets boven een echte wijnkelder. Helaas zijn er maar weinig woningen en gebouwen die de mogelijkheid bieden om een kelder tot zo'n wijnparadijsje om te bouwen. De wijnklimaatkast is dan het perfecte alternatief met altijd het ideale klimaat en naar wens instelbare temperatuur.

Opmerkingen

Geen opmerkingen