Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service
Christmas Sale - 20% korting op alle Vinata artikelen bij Wijnklimaatkast.nl

8 Voordelen van onze wijnklimaatkasten

Wijnklimaatkast voordelen

Heb je een voorraad wijnflessen liggen, lees dan snel de voordelen wijnklimaatkast als je niet goed weet hoe u ze moet bewaren. Wellicht denk je nu na over de aanschaf van een wijnklimaatkast. Waarschijnlijk ook de reden dat je op deze pagina bent terecht gekomen. Maar waarom zou je moeten kiezen voor een wijnklimaatkast? In dit artikel leggen we graag de voordelen uit van onze wijnklimaatkasten ten opzichte van bijvoorbeeld de koelkast, berging, kelder of een andere opslagplek in huis.

1 - Altijd een constante temperatuur

Een constante temperatuur zorgt ervoor dat de smaak van de wijn veel langer goed blijft en langer bewaard kan worden. Wijnen die liggen bewaard op kamertemperatuur zullen te snel rijpen en dit verkort de houdbaarheid. Bewaar wijnen bij voorkeur tussen de 10 en 13 °C, tenzij anders aangegeven op het etiket.

Een wijnklimaatkast kan eenvoudig ingesteld worden op de gewenste temperatuur voor de verschillende wijnsoorten. Wanneer er gekozen wordt voor een model met twee zones, dan kunnen beide zones afzonderlijk van elkaar ingesteld worden. Ideaal als er zowel rode als witte wijn bewaard moet worden. De temperatuur is altijd constant, dus geen schommelingen zoals wel het geval is in de meeste ruimtes in huis. Dit is het grote voordeel van de moderne elektronica, welke in staat is de temperatuur continu in de gaten te houden en dus grote schommelingen in temperatuur te voorkomen.

Dit betekent ook dat de nabijheid van bijvoorbeeld een droger of radiator geen invloed zal hebben op de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn als deze liggen opgeslagen in de klimaatkast. Plaats de wijnklimaatkast echter niet direct naast een hittebron, zoals de hierboven genoemde droger of radiator. Vermijd ook de plaatsing in een ruimte waar de temperatuur onder het vriespunt kan zakken, zoals de schuur.

2 – Wijn is direct op temperatuur om uit te serveren

Om de smaak van de wijn echt zijn tot recht te laten komen is het belangrijk om de wijn op de juiste temperatuur uit te serveren. Omdat de wijn al in de wijnklimaatkast ligt opgeslagen op de gewenste temperatuur, is de wijn ook meteen op temperatuur om uit te serveren. Voor het gros van de direct te consumeren wijnen kan je dezelfde bewaartemperatuur hanteren als de temperatuur om de wijn uit te serveren.

Met een wijnklimaatkast hoef je er dus niet meer aan te denken om de (witte) wijn precies op tijd uit de koelkast te halen, in de hoop dat de timing goed was als je er wel aan dacht.

3 – Optimale luchtcirculatie en een tochtvrije bewaarplaats

In de wijnklimaatkast kunnen de flessen rustig liggen in een goed geventileerde omgeving. Ventilatie is dus wat anders dan tochten.

Als de flessen wijn op de tocht, dus in een directe luchtstroom van bijvoorbeeld een open raam liggen, komt dit de kwaliteit van de wijn niet ten goede. Wijnen die op de tocht liggen kunnen zich niet goed ontwikkelen. De wijn raakt als het ware verkouden en kan zich daarna niet meer herstellen.

4 – Optimale luchtvochtigheid

In onze wijnklimaatkasten heerst altijd een optimale luchtvochtigheid van minimaal 65%. Dit wil zeggen niet te droog zodat de kurk kan gaan uitdrogen. Een uitgedroogde kurk breekt niet alleen snel, het zorgt er ook voor dat er te veel zuurstof bij de wijn kan komen. Hierdoor gaat de wijn oxideren, waardoor de smaak hard achteruit.

De wijnklimaatkast zorgt er ook voor dat het niet te vochtig wordt voor de flessen wijn. Wanneer het te vochtig is kan het etiket na verloop van tijd loslaten of zelfs gaan verschimmelen. Dit zou jammer zijn van een mooie fles kwaliteitswijn. Tevens kunnen ruimtes die te vochtig zijn muf ruiken, een lucht die zich na verloop van tijd via de kurk kan doordringen tot in de wijnfles. Met een wijnklimaatkast wordt dit voorkomen.

5 – Geeft UV-straling geen kans

Wijn zit niet voor niets bijna altijd in een groene of bruine fles. Ultraviolet licht, zoals zonlicht heeft een sterkte invloed op de chemische samenstelling van de wijn. Het komt de smaak niet ten goede, maar ook de kleur van de wijn zal veranderen. Toch houdt het bruine of groene glas van de wijnfles niet al het UV-licht tegen. Wijnklimaatkasten van Wijnklimaatkast.nl zijn daarom allemaal voorzien van glazen deur met UV-filter om het ultraviolette licht tegen te houden. Met dank aan de glazen deur heeft u wel mooi zicht op uw wijnvoorraad, zonder dat (zon)licht invloed heeft op de kwaliteit van uw wijnen.

Voor de verlichting in wijnklimaatkasten is er altijd gebruik gemaakt van LED verlichting. Deze lichttechniek heeft geen invloed op de wijnen, is zeer zuinig en geeft geen warmte af.

6 – Vrij van lichte trillingen

Wijnklimaatkasten zijn zo ontworpen, dat ze lichte trillingen kunnen opvangen. Hierdoor liggen de flessen wijn in alle rust bewaard. Vooral oude wijnen zijn gevoelig voor trillingen.

Wist u dat zelfs de nabijheid van een spoorlijn of snelweg al lichte trillingen kan veroorzaken die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van de wijn? Evenals flessen die onder een trap liggen opgeslagen.

7 – Vrij van luchtjes

Zoals bij voordeel 4 al benoemd, kunnen geutjes zich via de kurk tot in de fles doordringen. Dit geldt niet alleen voor muffe luchtjes in vochtige ruimtes, maar ook voor de geur van bijvoorbeeld een zak aardappelen of uien, kookluchtjes of zelfs de lucht van karton.

In de wijnklimaatkast liggen de flessen wijn in een geurvrije omgeving en hebben omgevingsluchtjes dus geen kans om de smaak van de wijn te verpesten.

8 – Eyecatcher voor in het interieur

Onze wijnklimaatkasten zijn niet alleen praktisch, ze zijn ook nog eens stijlvol uitgevoerd. Of je nu kiest voor een inbouw model of een vrijstaand model, ze vormen een prachtig geheel met uw keuken of interieur.

De glazen deur geeft mooi zicht op de wijnflessen welke op stijlvolle houten* rekken liggen bewaard. De sfeervolle LED verlichting kan worden ingeschakeld voor een nog mooier zicht op de voorraad.

* Enkele modellen zijn voorzien van metalen rekken.

Overtuigd? Bestel jouw wijnklimaatkast online

In onze webshop heeft u een ruime keuze uit verschillende type wijnklimaatkasten. Van klein (8 flessen) tot groot (177 flessen), glazen deur met RVS of zwarte omlijsting, vrijstaand of inbouw. U vindt het allemaal! Evenals de mooiste wijnaccessoires om de beleving compleet te maken. En omdat we onze eigen lijn wijnklimaatkasten op de markt hebben gebracht, krijgt u altijd kwaliteit voor een scherpe prijs. Dat is nog eens een mooi "voordeel", over voordelen wijnklimaatkast gesproken.

Opmerkingen

Geen opmerkingen