Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 1000,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 1000,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,75 verzendkosten, bij een pakketzending € 5,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 1000,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Waarom een energielabel voor een wijnklimaatkast?

Energielabel Wijnklimaatkast

Een energielabel voor een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat de keuze voor kopers misschien wel gemakkelijker wordt. Het laat namelijk in één oogopslag zien hoe zuinig een wijnklimaatkast in werkelijkheid is. En dat is goed om te weten, want een zuinige wijnklimaatkast kopen betekent een lagere energierekening én minder CO2-uitstoot. Maar wat is een energielabel nu precies en waar bestaat deze uit?

Wat is een energielabel?

Energielabel

Een energielabel is een door de EU-verplicht gestelde classificatie van onder andere elektronische apparaten, auto's en woningen. Het energielabel bestaat uit verschillende velden en het laat zien welke apparaten zuinig zijn met elektriciteit, vergeleken met soortgelijke andere apparaten. Hieronder volgt per veld een korte uitleg met de betekenis van het veld:

I: Hier vindt u de naam van de fabrikant;

II: Dit is de naam van het model;

III: Hier ziet u een opsomming van de efficiëntieklassen, waarbij de klasse met het laagste verbruik A+++ heet. En de klasse met het hoogste verbruik klasse G wordt genoemd;

IV: Door middel van een zwarte pijl wordt er aangetoond in welke efficiëntieklasse zich het desbetreffende apparaat bevindt. Een energiezuinige wijnklimaatkast zal zich dan in het bovenste bereik bevinden;

V: Hierin wordt het energieverbruik in kilowattuur (kWh/jaar) weergegeven;

VI: In het vakje waarin een wijnfles staat afgebeeld, kunt u zien hoeveel wijnflessen er in de wijnklimaatkast of wijnkoelkast passen. De grootte is gestandaardiseerd op een standaard wijnfles van 0,75 l inhoud.

VII: In dit vak staat een aanduiding in decibel (dB). Deze waarde wordt gebruikt om het volume van de wijnklimaat of wijnkoelkast te bepalen.

Het doel van een energielabel

Het doel van het energielabel is de koper bewust te maken van het verbruik. Dankzij deze transparantie heeft de koper een betere mogelijkheid om de producten te vergelijken. Met de indicatie van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik wordt men zich pas bewust van de hoeveelheid elektriciteit die de wijnklimaatkast of wijnkoelkast zal verbruiken. Ondertussen gaat de EU agressiever om met de minimumeisen. Naar het voorbeeld van de normale koelkast mogen alleen apparaten met minimaal klasse A+ worden verkocht. Op het gebied van wijnkasten bestaat deze verordening echter nog niet.

De informatie op het energieverbruiksetiket zou dankzij de uitleg inmiddels gemakkelijk te begrijpen zijn. Er blijven echter nog enkele vragen onbeantwoord met betrekking tot de verschillen tussen de energie-efficiëntieklassen. Zo is A+++ momenteel de beste beoordeling die een wijnklimaatkast en een wijnkoelkast kan krijgen. Maar hoeveel beter dan B is de klasse precies? En hoe wordt de indeling van een apparaat eigenlijk bepaald?

De energie-efficiëntieklassen

Het is gemakkelijk om van mening te zijn dat een wijnklimaatkast of wijnkoelkast in energie-efficiëntieklasse A+ een zeer laag verbruiksmodel heeft. Afhankelijk van de elektronische apparaten is de indeling hier een beetje anders. Als we een gewone koelkast als voorbeeld nemen, betekent de sprong van A+ naar A+++ een sprong van ongeveer 50 procent in het energieverbruik. Maar het is veel belangrijker om de berekeningsmethode te begrijpen. De betere efficiëntieklasse betekent immers niet noodzakelijkerwijs een lager energieverbruik voor de gebruiker. Het stroomverbruik wordt in verhouding gebracht tot de bruikbare inhoud. Dit resulteert in de energie-efficiëntie. Zo verbruiken grote wijnklimaatkasten over het algemeen meer elektriciteit dan de kleinere apparaten. Dit brengt hen echter niet in een slechte energie-efficiëntieklasse. Door hun omvang bieden ze ook aanzienlijk meer ruimte.

Kortom, een goede energie-efficiëntie in de wijnklimaatkast en wijnkoelkast loont zich op lange termijn. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een wijnklimaatkast met een hoge energie-efficiëntieklasse kan het stroomverbruik en dus de elektriciteitskosten aanzienlijk worden verlaagd. Een eenvoudige voorbeeldberekening toont aan dat dit zich terugbetaalt in contanten.

Een wijnklimaatkast voor 200 klasse A-flessen verbruikt bijvoorbeeld 168 kWh per jaar en kost dus bijna 47 euro per jaar. Een wijnklimaatkast van hetzelfde formaat maar klasse A+ verbruikt al 132 kWh per jaar en kost dus maar zo'n 37 euro per jaar.

Zelfs als een jaarlijkse besparing van slechts ongeveer 10 euro op het eerste gezicht niet veel lijkt, is het op de lange termijn altijd de moeite waard om een zo efficiënt mogelijk apparaat aan te schaffen. Omdat een wijnklimaatkast dan wel een wijnkoelkast meestal meer dan een decennium in het huishouden blijft, zijn deze besparingen uiteraard opgeteld. Voor het tiende jaar is dat al 100 euro!