Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Hoe onderhoud ik een wijnkoelkast met Peltiertechniek?

Peltier techniek

Wijnkoelkasten maken, anders dan wijnklimaatkasten, geen gebruik van een compressor, maar van de Peltiertechniek. Deze techniek met een thermo-elektrisch koelsysteem, zet elektrische stroom om in een temperatuurverschil. Omdat het om een techniek gaat die baat heeft bij enig periodiek onderhoud, leggen we in dit stappenplan precies uit je dat het beste doet.

Werking van de Peltiertechniek

In tegenstelling tot wijnklimaatkasten met compressorkoeling, wordt er bij de Peltiertechniek geen gebruik gemaakt van bewegende elementen. De wijnkoeler is daardoor vrijwel geheel trillingsvrij. Voordat je aan de slag gaat met onderstaand stappenplan waarmee je op de juiste manier het onderhoud van een koeler met de Peltiertechniek uitvoert, is het misschien goed om even in te gaan op hoe de Peltiertechniek eigenlijk werkt. Zoals gezegd gaat het bij deze techniek om een thermo-elektrisch proces.

Dit thermo-elektrische proces houdt in, dat er door middel van stroomspanning een temperatuurverschil ontstaat tussen twee halfgeleider materialen. Deze techniek is met name toepasbaar op kleinere, vrijstaande apparaten en kan tot een verschil van wel 14 graden Celsius koelen ten opzichte van de omgevingstemperatuur.

Werking Peltier Techniek

Jaarlijks onderhoud

Stel jezelf als doel om 1 keer per jaar dit stappenplan te doorlopen.

Stap 1

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg altijd dat je alleen ongeopende wijnflessen in de wijnkast bewaard. Het vocht uit eventueel geopende flessen heeft invloed op het werkende Peltiersysteem.

Gevulde wijnkoelkast

Stap 2

Haal de stekker van de wijnkoelkast uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Er kan namelijk nog reststroom in de transformator zitten.

Stekker uit het stopcontact

Stap 3

Schroef met een schroevendraaier alle schroeven aan de achterzijde los. (Dit kunnen er 18 zijn, of 12, afhankelijk van het model wijnkoelkast)

Open de achterzijde van de wijnkoelkast

Stap 4

Verwijder eventueel stof op de ventilator(en). Dit doe je eenvoudig met een stofzuiger, het liefst met kleine 'zuigmond'. Zorg dat alles volledig stofvrij is. LET OP: GEBRUIK NOOIT WATER OF VOCHT!

Stof in wijnkoelkast

Stap 5

Check het lekbakje en zorg dat hier weinig tot geen water in zit.

Lekbakje wijnkoelkast

Stap 6

Zet de achterwand weer vast met alle schroeven door middel van de schroevendraaier.

Achterzijde van een wijnkoelkast met peltiertechniek

Stap 7

Maak eventueel meteen de binnen- en buitenzijde van de wijnkoelkast schoon. Bij onze Frequently Asked Questions lees je meer over het algemene onderhoud van wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten.

Stap 8

Steek de stekker weer in het stopcontact. Vullen mag meteen weer, aanzetten ook. Houd er echter rekening mee dat het minimaal 4 uur kan duren voordat de wijnkoelkast weer op temperatuur is

Opmerkingen

Geen opmerkingen