Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 50,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 50,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,95 verzendkosten, bij een pakketzending € 6,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 50,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Ventilatie en luchtcirculatie; onmisbaar bij een wijnklimaatkast

Ventilatie en luchtcirculatie, onmisbaar bij een wijnklimaatkast
Je nieuwe keuken mét wijnkkast is besteld en wordt binnenkort geplaatst. Of wellicht sta je op het punt een wijnklimaatkast aan te schaffen omdat je er een loze kastruimte mee op gaat vullen of een eigen wijnbar gaat bouwen waar de wijnkoelkast in komt. Een wijnkast is een luxe aanwinst en een regelrechte eyecatcher voor elke ruimte! Waar en hoe je jouw wijnkast ook plaatst, er zijn bepaalde richtlijnen die je in acht dient te nemen. Je wilt immers dat de wijnklimaatkast zo optimaal mogelijk functioneert. Vrijstaand, als onderbouwmodel, of juist ingebouwd, een wijnklimaatkast heeft ventilatie nodig!

Waarom ventileren?

Een goede luchtstroom is enorm belangrijk, welk type wijnbewaarkast je ook gekozen hebt. Je hebt te maken met een compressortechniek of Peltier koelsysteem en een gebrek aan ventilatie en luchtcirculatie kan in beide gevallen het systeem beschadigen.
Zonder de juiste mate van ventilatie is er grote kans dat de werking van de wijnklimaatkast wordt beinvloedt. Zo zal het energieverbruik vele malen hoger zijn, omdat het systeem meer moeite moet doen om zichzelf koel te houden. Oververhitting kan een gevolg zijn en dit levert onherstelbare schade op aan de wijnkast. Hierdoor gaat het product veel minder lang mee, het koelsysteem houdt dit immers niet zo lang vol.
Ook kan de temperatuurhandhaving in de kast (zeker in het geval van 2 zones) niet meer gegarandeerd worden. Er kan condensatie optreden wat het systeem niet ten goede komt. En de wijn natuurlijk ook niet!

Hoe zorg ik voor goede ventilatie en luchtcirculatie?

Vrijstaande wijnklimaatkast

Heb je gekozen voor een vrijstaand model wijnklimaatkast? Dan is voldoende luchtcirculatie makkelijk te bewerkstelligen. Zorg ervoor dat er een constante luchtstroom mogelijk is. Dek de kast dus niet af en zet deze niet strak tegen de muur.

 

Vrijstaande kast

 

Wijnklimaatkast als onderbouwmodel

Bij een onderbouw model wijnkast komt er wat meer kijken. Een circulatieopening van minstens 200 cm2 aan de achterzijde is dan zeker wel vereist. Er moet namelijk altijd verse luchttoevoer mogelijk zijn en deze wordt aangetrokken middels het rooster aan de achterzijde.

 

Onderbouw model

 


Inbouw wijnklimaatkast

Als het gaat om een inbouw wijnklimaatkast dan is een goede ventilatiemogelijkheid ook onontbeerlijk. Aan de voorkant, waar zich onderaan de kast het rooster bevindt, mag niks afgedekt zijn. Het apparaat moet warmte kwijt kunnen om niet oververhit te raken. Ook aan de boven en/of achterzijde dient voldoende mogelijkheid te zijn voor verse luchttoevoer. De luchtstroom heeft ook in dit geval een minimale ruimte van 200 cm2 nodig om te voldoen aan de luchtcirculatie eisen.

 

Inbouw kast


Ventilatiemogelijkheden

Omdat het oog ook wat wil, snappen we dat je niet zomaar een loze ruimte wilt laten vallen rondom je in- of ondergebouwde wijnklimaatkast. Dat is ook niet nodig. Een mooi rooster, optisch ‘spelen’ met plaatsing van de schotten eromheen, of simpelweg luchtgaten aanbrengen in de ombouw, allemaal mogelijkheden om zorg te dragen voor de juiste mate van luchtcirculatie. Ook de vakman heeft vaak creatieve manieren rondom ventilatie. Er is altijd een goede oplossing voor jouw specifieke situatie!

Opmerkingen

Geen opmerkingen