Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 50,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 50,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,95 verzendkosten, bij een pakketzending € 6,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 50,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Wijnklimaatkast winterfunctie

Winterfunctie wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast zorgt voor het ideale klimaat voor goede wijnen. Bij Climadiff weten ze als geen ander hoe belangrijk een goed klimaat is voor het bewaren van wijn. En niet alleen voor het bewaren. Het grote voordeel van een klimaatkast is dat de wijn meteen op de juiste temperatuur geschonken kan worden voor de ideale smaakbeleving van uw favoriete wijn. Maar wat als de wijnklimaatkast in de garage, schuur, kelder of andere onverwarmde omgeving komt te staan? Climadiff heeft hiervoor de oplossing.

Wijnklimaatkast met verwarming

De wijnkasten van Climadiff die we verkopen in onze webshop zijn voorzien van een winterfunctie. Een dergelijke wijnklimaatkast met verwarming, wat de winterfunctie dus inhoudt, zorgt ervoor dat de klimaatkast niet alleen kan koelen, maar ook verwarmen. Dit betekent dat als de omgevingstemperatuur koeler wordt dan de ingestelde temperatuur voor de wijn, dat de winterfunctie in werking treedt zodat de temperatuur in de wijnklimaatkast toch gelijk blijft. De wijnklimaatkast winter functie zal meteen actief worden zo gauw temperatuur in de kast onder de ingestelde temperatuur dreigt te zakken.

Wat is het voordeel van de winter functie?

Wijnklimaatkast met winterfunctie

Het voordeel van een wijnklimaatkast met verwarming is dat deze ook in een onverwarmde doch vorstvrije ruimte geplaatst kan worden, in tegenstelling tot wijnklimaatkasten zonder winterfunctie. In de garage, kelder of schuur kan de temperatuur in de winter namelijk zakken tot onder de temperatuur die ingesteld is voor de wijnen.

Stel u heeft de wijnklimaatkast met winterfunctie in de kelder staan. In de klimaatkast liggen flessen wijn die het best bewaard kunnen worden bij een temperatuur van 15 °C. U heeft de temperatuur ingesteld op deze 15 °C en tijdens een paar koude winternachten daalt de temperatuur in de kelder tot 12 °C. Op gegeven moment dreigt de temperatuur ook in de wijnklimaatkast onder de 15 graden te zakken. Echter de winterfunctie constateert dit en schakelt meteen de verwarming in zodat de ingestelde temperatuur van 15 °C behouden blijft.

Het wintersysteem doet zonder trillingen haar werk, zodat de wijnen ongestoord kunnen liggen.

Ondanks deze slimme techniek raden we aan een wijnklimaatkast met winterfunctie niet in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur onder het vriespunt kan dalen. De winterfunctie is niet in staat om gedurende de winter de temperatuurzones in de wijnkast te realiseren. Is het in de garage, schuur, kelder of andere ruimte waar de wijnkast komt te staan dus regelmatig een stuk kouder dan de gewenste temperaturen voor de wijn, dan raden we aan om de klimaatkast toch in een verwarmde ruimte te plaatsen.

Wijnklimaatkast kopen met winterfunctie? Selecteer "Wintersysteem" onder Koeltechniek in het filtermenu aan de linkerzijde voor de selectie wijnklimaatkasten met winterfunctie.

Wijnbewaarkasten

Voor het rijpen van kwaliteitswijnen is het perfecte klimaat misschien nog wel belangrijker dan voor wijnen die al klaar zijn om te consumeren, zoals de wijnen die u koopt in de supermarkt of bij de slijterij. Naast wijnklimaatkasten hebben we ook wijnbewaarkasten van Climadiff in ons assortiment. De Ageing serie wijnbewaarkasten zijn tevens voorzien van wintersysteem. Dus ook als u op zoek bent naar het perfecte klimaat om wijnen verder te laten rijpen, bent u bij Wijnklimaatkast.nl aan het juiste adres.

Opmerkingen

Geen opmerkingen