Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Vijf interessante wijngebieden

Interessante wijngebieden

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Heb je nog geen reis geboekt en bent je van plan er toch even tussenuit te gaan? Wellicht is een mooie wijnstreek een optie, maar welke regio is dan zeker een bezoekje waard? In Europa zijn talloze mooie en interessante wijngebieden te vinden, maar dan wordt dit een wel erg lange lijst, daarom een selectie van vijf interessante wijngebieden om deze zomer te bezoeken. Gebieden waar je heerlijke wandelingen of fietstochten kunt maken, die prima met de auto zijn te verkennen, waar je mooie historische steden kunt bezoeken en natuurlijk de lekkerste regionale wijntjes kunt proeven.

Het Moezeldal

De Moezel bij Minheim

De Moezel vind ik persoonlijk het beste voorbeeld van een streek die zo ver weg lijkt, maar toch zo dichtbij is. Met de auto bent je er al in zo´n vier uurtjes rijden. Het bekendste gedeelte van het Moezeldal ligt tussen Koblenz en de oudste stad van Duitsland, Trier. Het weer is er vaak ook net even wat beter dan in Nederland. Niet voor niets vonden de Romeinen het al een interessante streek om er te beginnen met wijnbouw. Wie tegenwoordig langs de Moezel rijdt, ziet continu lieflijke wijnbergen, afgewisseld met ruige rotspartijen. Regelmatig kom je typische knusse Moezelstadjes tegen zoals Cochem, Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach.

Een van deze pareltjes is Beilstein, ook wel het "Doornroosje van de Moezel" genoemd. De bebouwing met een middeleeuws stadbeeld staat dicht op elkaar gebouwd, omgeven door steile wijnbergen. Niet ver van Beilstein vind je de steilste wijnhelling van Europa, de Bremmer Calmont. Het hellingspercentage is op sommige plekken maar liefst 65%. Druiven plukken gebeurt hier dan ook nog ouderwets met de hand. Ervaren hoe het is? Dat kan, want vanuit Bremm of Ediger-Eller kun je een wandelroute volgen over deze steile wijnberg, inclusief trappetjes en kettingen. Minder geschikt voor mensen met hoogtevrees en mensen die minder goed te been zijn.

Elzas

Colmar in de Elzas

Nog zo'n prachtige wijnregio relatief dichtbij Nederland. De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk en grenst aan Duitsland. In het verleden is de streek ook regelmatig het strijdtoneel geweest tussen Duitsland en Frankrijk. Dit is op veel plaatsen nog steeds te zien. Sommige plaatsen doen dan ook vermoeden dat je je in Duitsland bevindt.

Een van de pareltjes om te bezoeken in de Elzas is Colmar, de hoofdstad van de wijnen uit deze streek. Dit komt door het zonnige microklimaat wat hier heerst. Wie door de smalle straatjes loopt van dit stadje, zal denken in een Moezel stadje te zijn belandt door de vele vakwerkhuizen.

De " Routes des Vins d'Alsace" neemt jou mee langste mooiste plekjes omtrent wijn uit de Elzas. Neem de wandelschoenen maar mee, want vanuit alle dorpjes die langs de route liggen zijn prachtige wandelingen te maken. Ze zijn allemaal makkelijk te lopen en duren maximaal twee uur. Onderweg heeft u genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de wijnen uit de Elzas. Even wat anders? Ook in de nabij gelegen Vogezen zijn genoeg mogelijkheden voor een uitstapje. Het is een bosrijk en bergachtig gebied.

Chianti

Toscane Chianti

De Chianti is een wijngebied in Toscane, gelegen tussen de steden Florence, Siena en Arezzo. Gelijk al drie steden die je zeker moet bezoeken als je in Toscane bent. Florence is de bakermat van de renaissance en cultuurhistorisch gezien een van de meest interessante steden van Europa.

Verken de streek met een van de mooiste autoroutes van Italië, de Chiantigiana (SR222) van Florence naar Siena. Deze route slingert dwars door het hart van deze oogverblindend mooie wijnstreek.

Het landschap in de Chianti is heel herkenbaar Toscaans met zacht glooiende heuvels, olijfbomen, kronkelige weggetjes met de typerende cipressen op een rij en natuurlijk de wijngaarden. De wijn uit het gebied is de Chianti wijn, wat nog niet zo heel lang geleden bekend stond als slechte wijn in de herkenbare gevlochten mandjes. Echter is er een flinke inhaalslag gemaakt en heeft de Chianti Classico inmiddels de hoogste Italiaanse kwalificering DOCG. Een Fles Classico is vaak te herkennen een logo met de zwarte haan, de Gallo Nero.

Douro vallei (Porto)

De Douro vallei in de herfst

De Douro-vallei is een prachtig wijngebied waar de wereldberoemde Port wijn vandaan komt. Het middelpunt van de regio is dan ook Porto. Vanuit Porto is dit als Werelderfgoed erkende cultuurlandschap prima te verkennen per auto, met de boot of trein.

Bezoek je de Dourovallei in de herfst, dan zie je haar misschien wel op haar mooist als de wijnhellingen prachtig oranje/geel/bruin/rood kleuren. Nog een voordeel, in september is de zomerhitte verdwenen en is het het seizoen dat de druiven geplukt worden. De regio leent zich ook uitstekend om deel te nemen aan de druivenoogst, een ultieme "wijn-ervaring".

Achterhoek

Dichterbij huis, in eigen land, zijn ook een paar mooie "wijnstreken" te vinden. Een daarvan is de Achterhoek, met ruim dertig hectare, na Zuid-Limburg de grootste wijnstreek van Nederland. Verken de wijngaarden en het prachtige Achterhoekse coulisse landschap per fiets. Er zijn meerdere routes uitgezet om de Achterhoekse wijnbouw te verkennen.

Wijn mee naar huis nemen?

Neem je flessen wijn mee naar huis om nog even heerlijk na te genieten, of om wat langer te bewaren voor een later tijdstip? Deze kun je thuis bewaren in een wijnklimaatkast, zodat je er zeker van bent dat de kwaliteit van de wijn goed blijft of onder ideale omstandigheden verder kan rijpen.

Trek de fles niet gelijk na aankomst open, maar laat de fles eerst een tijdje liggen zodat de wijn weer "tot rust" kan komen.

Ürzig aan de Moezel

Opmerkingen

Geen opmerkingen