Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 50,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 50,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,95 verzendkosten, bij een pakketzending € 6,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 50,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Infographic over wijn

Infographic over wijn

In onderstaande infographic vindt u enkele leuke feitjes over wijn, zoals in welk land de meeste wijn wordt geproduceerd en wat de populairste druif soorten zijn voor wijn. En in welk land wordt de meeste wijn per hoofd van de bevolking gedronken?

Van de 10 populairste wijn producerende landen komt ruim 23% van de wijn uit Frankrijk, gevolgd door Italië en Spanje met respectievelijk 19,5 en 15,9%. De drie populairste druiven zijn de Prosecco, Merlot en Chardonnay. Prosecco is vernoemd naar de druif waarvan het gemaakt is, maar eigenlijk heet deze druif de Glera.

Zoals in het cirkeldiagram is te zien, is een rode tafelwijn, ook wel supermarkt wijn genoemd, het populairst onder de wijn drinkende Nederlander. Niet heel verrassend gevolgd door de witte tafelwijnen. Veruit de meeste wijnen (66%) worden dan ook gekocht in de supermarkt.

Gekeken naar de wijnconsumptie per hoofd van de bevolking, dan komt Nederland niet in de top 10 voor. Nee, wat dat betreft lusten ze in het Vaticaan wel een wijntje. Met een gemiddelde van ruim 62 liter per jaar staan de Paus en overige inwoners met stip op de eerste plaats. Maar in hoeverre de Paus een bijdrage heeft geleverd aan dit hoge gemiddelde dat weten we natuurlijk niet.

infographic wijn