Bij iedere bestelling ontvang je een gratis persoonlijk wijnadvies!
Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Hoe maak je wijnglazen schoon?

Hoe maak je wijnglazen schoon?

Wanneer je wilt genieten van een heerlijk glas wijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je wijnglazen schoon en helder zijn. Door op de juiste manier je wijnglazen te reinigen, kun je optimaal genieten van de smaak en het aromatische bouquet van de wijn. In deze blog helpen we je met uitleg over hoe je jouw wijnglazen kunt reinigen, zodat ze er altijd als nieuw uitzien en de beste wijnervaring bieden. Het schoonmaken van wijnglazen lijkt misschien een eenvoudige taak, maar er zijn enkele belangrijke stappen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je glazen hun sprankel behouden en vrij zijn van vlekken of resten.

Voorbereiding

Voordat je begint met het schoonmaken van je wijnglazen, is het belangrijk om de juiste materialen bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je beschikt over een zachte doek of spons, warm water, afwasmiddel en eventueel een decanter cleaner. Dit helpt je om de glazen grondig te reinigen zonder ze te beschadigen.

Gebruik mild afwasmiddel

Kies voor een mild afwasmiddel. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat ze de delicate aard van wijnglazen kunnen aantasten.

Spoelen

Spoel je wijnglazen eerst af onder warm water om eventuele losse vuildeeltjes te verwijderen. Hierdoor voorkom je krassen bij het schoonmaken.

Reinigen

Breng een kleine hoeveelheid afwasmiddel aan op je zachte doek of spons en wrijf voorzichtig over het glas. Maak zachte draaiende bewegingen met je handen om alle oppervlakken van het glas te reinigen. Zorg ervoor dat je alle delen van het glas meeneemt, inclusief de rand en de steel. Deze delen hebben vaak contact met je handen en kunnen vettig worden. Zorg ervoor dat je elk hoekje en gaatje bereikt. Gebruik indien nodig een flessenborstel om moeilijk bereikbare plekken te reinigen.

Spoelen en drogen

Spoel het wijnglas grondig af onder warm water om alle zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen zeepbellen achterblijven. Resten van afwasmiddel kunnen een negatieve invloed hebben op de smaak en de geur van de wijn.

 

Om strepen te voorkomen, droog je de wijnglazen met een pluisvrije doek of een speciale wijnglazen droogdoek. Of laat het wijnglas in eerste instantie op natuurlijke wijze drogen door het op een schone, droge doek of handdoek te plaatsen. Vermijd het gebruik van een theedoek of papieren handdoeken, omdat deze pluisjes kunnen achterlaten op het glas. En papieren handdoeken zorgen zelfs voor krassen (het is tenslotte van hout gemaakt.

Poleren

Voor een extra sprankeling kun je de wijnglazen poleren met een schone, droge doek. Doe dit voorzichtig om vingerafdrukken of vlekken te verwijderen. Hou het wijnglas boven een glas met kokend water, de stoom die van dit glas afkomt zorgt voor een dun laagje condens op het wijnglas. Droog vervolgens het wijngs af met een pluisvrije doek of een speciale wijnglazen droogdoek.

Wijnglazen rek

Extra tips voor schoon glaswerk

Als je delicate wijnglazen hebt, zoals kristallen glazen, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn tijdens het reinigingsproces. 

Volg de bovenstaande stappen, maar wees extra voorzichtig bij het hanteren van de glazen om ze niet te breken of te beschadigen. 

 

Daarnaast kun je overwegen om een speciale decanter cleaner met zachte haren of gemaakt van rubber aan te schaffen, speciaal ontworpen voor delicate glazen. Deze borstel helpt je om zelfs de meest kwetsbare glazen veilig en grondig te reinigen.

 

Hieronder nog enkele extra tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je wijnglazen schoon en helder blijven:

 

  • Direct schoonmaken: Reinig je wijnglazen zo snel mogelijk na gebruik om te voorkomen dat eventuele resten van wijn opdrogen en vlekken achterlaten. Mocht je hier geen tijd voor hebben, spoel ze dan in ieder geval even om met warm water.

  • Handafwas: Hoewel veel wijnglazen vaatwasmachinebestendig zijn, is het over het algemeen beter om ze met de hand te wassen om het risico op schade te verminderen.

  • Voorkom breuk: Wees voorzichtig bij het hanteren en opbergen van je wijnglazen om breuk te voorkomen. Stapel ze niet op elkaar zonder bescherming en zorg voor een veilige plek waar ze niet kunnen worden omgestoten.

  • Glazenrek: Hang de wijnglazen na het schoonmaken in een glazenrek, zo bewaar je ze op de kop en kan er geen viezigheid in het glas komen.

 

Met deze eenvoudige maar effectieve stappen en tips kun je ervoor zorgen dat je wijnglazen altijd schoon en klaar zijn voor het serveren van de perfecte wijn.

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen