Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 1000,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 1000,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,75 verzendkosten, bij een pakketzending € 5,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 1000,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Wijnkoelkasten

per pagina

Een wijnkoelkast voor de echte wijnliefhebber

wijnkoelkast

Aller eerst de vraag: waarom zou iemand een wijnkoelkast kopen? Dit komt voornamelijk omdat niet iedere wijnliefhebber een geschikte kelder heeft om de flessen op de juiste manier te bewaren. Wijn is een gevoelig product, weet elke wijnliefhebber. Vaak zijn eenvoudige kelders niet geschikt voor het bewaren van wijn omdat de temperatuur te veel schommelt. Om de smaak van de wijn te behouden dient de wijn onder ideale condities bewaard te worden. Maar met een goede wijnkoelkast is het ook veel makkelijker om verschillende soorten wijn op te slaan. Je vindt ze direct op die ene plek. Zijn er vrienden of familieleden op bezoek? De kans is groot dat jij meerdere soorten flessenwijn open moet maken. Gelukkig heb jij nu alle ruimte om de flessen op temperatuur op te bergen en hoef je nooit meer te zoeken waar je die ene fles ook al weer hebt gelaten.

Peltiertechniek

Het thermo-elektrisch koelsysteem zet elektrische stroom om in een temperatuurverschil, ook wel het Peltier-effect genoemd. Er wordt bij deze technologie geen gebruik gemaakt van bewegende elementen, waardoor de wijnkoelkast vrijwel trillingvrij is. Dit maakt het zeer geschikt voor kleinere wijnkoelers. Een wijnkoelkast gekoeld middels Peltiertechniek koelt maximaal 14 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Indien deze in een warme ruimte/ kamer staat, kan het dus zijn dat deze de ingestelde temperatuur niet geheel bereikt. Voor een optimale werking is het aan te raden om de wijnkoelkast op een vrijstaande plek op kamertemperatuur te plaatsen. Zo kan je de hem gebruiken als tafelkoelkast in de huiskamer of keuken. Het systeem is niet geschikt als inbouw.

7 Redenen om een wijnkoelkast te kopen

1. De ideale temperatuur
Voer de gewenste temperatuur in en deze wordt continu gewaarborgd. De Peltiertechniek koelt maximaal 14 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Een goede temperatuur gedurende langere opslag is ten minste 10°C - 12°C. Dit is geschikt voor zowel witte als rode wijnen. Zo kan je alle wijn optimaal bewaren op één plek.

2. Vrij van luchtjes
De omgevingsgeur kan zich via de kurk tot in de fles doordringen. Dit geldt niet alleen voor muffe luchtjes in vochtige ruimtes, maar ook voor de geur van bijvoorbeeld een zak aardappelen of uien, kookluchtjes of zelfs de lucht van karton. In de wijnkoelkast liggen de flessen wijn in een geurvrije omgeving en hebben omgevingsluchtjes dus geen kans om de smaak van de wijn te verpesten.

3. Speciale legborden
De aard van de sluiting beïnvloedt op zijn beurt de opslagmogelijkheden van de wijn. Flessen met natuurlijke kurken moeten altijd horizontaal worden opgeslagen, op voorwaarde dat ze voor een langere periode worden bewaard. De wijnkoelkast is speciaal ontwikkelt om de flessen horizontaal op te slaan. Een uitgedroogde kurk breekt niet alleen snel, ook kan het ervoor zorgen dat er te veel zuurstof bij de wijn kan komen. Hierdoor gaat de wijn oxideren, waardoor de smaak verminderd.

4. Compacte behuizing zonder trillen
Door de stabiele ligging van de flessen in de wijnkoelkast kan de wijn in optimale condities van rust bewaard worden.

5. De UV-filter
De glazen deur is voorzien van geïsoleerd glas met beschermend UV-filter, waardoor de wijn niet aangetast wordt door ultraviolet licht als bijvoorbeeld zonlicht.

6. Eyecatcher
Naast het feit dat een wijnkoelkast erg praktisch is, hebben ze ook nog eens een stijlvol model die een prachtig geheel met jouw interieur vormt. Daarbij hoeven ze niet veel ruimte in te nemen. Je kan al een wijnkoelkast vanaf 8 flessen kopen. Tot slot valt dankzij de interne verlichting, jouw prachtige flessencollectie nog meer op.

7. Een koud biertje
Naast de wijnliefhebber kan de bierliefhebber natuurlijk ook gebruikmaken van de koelkast. Want zelfs speciaal biertjes kunnen prima in een wijnkoelkast bewaard worden. Je kunt het dan zelfs een wijn-bier koelkast of gewoon bierkoelkast noemen.

Kleine wijnkoelkast

Een kleine wijnkoelkast is verkrijgbaar in diverse formaten, voor zowel 12 flessen als 18 flessen. Perfect als tafelmodel. Deze varianten zijn in de meeste gevallen voorzien van een Peltier koelsysteem. Dit betekent dat de koeling van een mini wijnkoelkast elektronisch wordt aangestuurd, waarbij het temperatuur bereik afhankelijk is van de omgevingstemperatuur. Een kleine wijnkoelkast kopen voor een scherpe prijs? Dat kan bij Wijnklimaatkast.nl!

Waarom een wijnkoelkast bij ons kopen?

Een wijnkoelkast is voor de wijnliefhebbers onmisbaar in een nieuwe keuken, het is namelijk een échte eyecatcher. Daarbij krijgen jouw favoriete wijnen in een wijnkoelkast van ons een bevorderlijke plek om te rusten. Hun smaak en aroma’s worden daarnaast optimaal behouden. Wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en uitvoeringen, je vindt dus eenvoudig een wijnkoelkast geheel naar eigen wens. Een wijnkoelkast kopen kan betrouwbaar en voordelig op onze website. Je krijgt twee jaar fabrieksgarantie en vanaf €1000,- is het verzenden zelfs gratis! Wil je graag hulp bij het kiezen van een wijnkoelkast die bij jouw wensen past? Neem contact op middels de onderstaande contact mogelijkheden, wij adviseren je graag!