Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 1000,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 1000,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,75 verzendkosten, bij een pakketzending € 4,95 en bij een palletzending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze wijnklimaatkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de wijnklimaatkast te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de wijnklimaatkast de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 1000,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Wijnkoelkasten

per pagina

Een wijnkoelkast voor de echte wijnliefhebber

wijnkoelkastWil je een wijnkoelkast kopen in een winkel net zoals je op zoek zou gaan naar bijvoorbeeld een volautomatische koffiemachine? De kans bestaat dat je even moet zoeken, maar hun aantal neemt gestaag toe. Dit is simpelweg te wijten aan het feit dat niet elke wijnliefhebber automatisch een gewelfde kelder heeft om de flessen op de juiste manier te bewaren. Elke wijnliefhebber weet, wijn is een gevoelig product. Zelfs eenvoudige kelders zijn niet altijd geschikt voor het bewaren van wijn omdat de temperaturen vaak te veel schommelen. Om de smaak van de wijn te behouden dient de wijn onder ideale condities bewaard te worden. Met een goede wijnkoelkast of wijnklimaatkast is het veel gemakkelijker om verschillende soorten wijn op te slaan. Ze bevinden zich allemaal op één plek en hoeven niet middels een speciaal wijnrek te worden geselecteerd volgens de huidige voorkeur. Vooral wanneer u gasten op bezoek heeft, kunnen al snel twee of drie verschillende wijnen populair zijn. Wilt u dan tussen de kelder, de keuken of de hal staan en nadenken over waar u welke fles kunt krijgen? Waarschijnlijk niet. Gelukkig bestaat er de wijnkoelkast, een must voor echte wijnliefhebber.

Peltiertechniek

Het thermo-elektrisch koelsysteem zet elektrische stroom om in een temperatuurverschil, ook wel het Peltier-effect genoemd. Er wordt bij deze technologie geen gebruik gemaakt van bewegende elementen, waardoor de wijnkoelkast vrijwel trillingvrij is. Dit maakt het zeer geschikt voor kleinere wijnkoelers. Een wijnkoelkast gekoeld middels Peltiertechniek koelt maximaal 14 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Indien deze in een warme ruimte/ kamer staat, kan het dus zijn dat deze de ingestelde temperatuur niet geheel bereikt. Voor een optimale werking is het aan te raden om de wijnkoelkast op een vrijstaande plek op kamertemperatuur te plaatsen. Zo kunt u de wijnkoelkast gebruiken als tafelkoelkast of als wijnrek in de huiskamer of keuken. Het systeem is niet geschikt als een inbouw wijnkast. Bent u op zoek naar een wijnklimaatkast die een zo constant mogelijke temperatuur creëert kies dan voor een wijnklimaatkast voorzien van compressor techniek.

7 Redenen om een wijnkoelkast te kopen

1. De ideale temperatuur
Voer de gewenste temperatuur in en deze wordt continu gewaarborgd. De Peltiertechniek koelt maximaal 14 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Een goede temperatuur gedurende langere opslag is ten minste 10°C - 12°C. Dit is geschikt voor zowel witte als rode wijnen. Zo kunt u de wijnen optimaal bewaren op één dezelfde plek.

2. Vrij van luchtjes
De omgevingsgeur kan zich via de kurk tot in de fles doordringen. Dit geldt niet alleen voor muffe luchtjes in vochtige ruimtes, maar ook voor de geur van bijvoorbeeld een zak aardappelen of uien, kookluchtjes of zelfs de lucht van karton. In de wijnklimaatkast liggen de flessen wijn in een geurvrije omgeving en hebben omgevingsluchtjes dus geen kans om de smaak van de wijn te verpesten.

3. Speciale legborden
De aard van de sluiting beïnvloedt op zijn beurt de opslagmogelijkheden van de wijn. Flessen met natuurlijke kurken moeten altijd horizontaal worden opgeslagen, op voorwaarde dat ze voor een langere periode worden bewaard. De wijnkast is speciaal ontwikkelt om de flessen horizontaal op te slaan. Een uitgedroogde kurk breekt niet alleen snel, ook kan het ervoor zorgen dat er te veel zuurstof bij de wijn kan komen. Hierdoor gaat de wijn oxideren, waardoor de smaak hard achteruit gaat.

4. Compacte behuizing zonder trillen
Door de stabiele ligging van de flessen in de wijnkoelkast kan de wijn in optimale condities van rust bewaard worden.

5. De UV-filter
De glazen deur is voorzien van geïsoleerd glas met beschermend UV-filter, waardoor de wijn niet aangetast wordt door ultraviolet licht als bijvoorbeeld zonlicht.

6. Eyecatcher
Naast het feit dat een wijnkoelkast, dan wel een wijnklimaatkast erg praktisch is, zijn het ook nog eens stijlvolle modellen welke een prachtig geheel met uw interieur vormen. Daarbij hoeven ze niet veel ruimte in te nemen. U heeft al een wijnkoelkastje vanaf 8 flessen, welke te gebruiken is als tafelkoelkast. Tot slot laat sfeervolle ledverlichting uw prachtige flessencollectie nog meer opvallen.

7. Een koud biertje
Naast de wijnliefhebber kan de bierliefhebber natuurlijk ook gebruikmaken van de koelkast. Want zelfs speciaal biertjes kunnen prima in een wijnkoelkast bewaard worden. U kunt het dan zelfs een wijn - bier koelkast of gewoon bierkoelkast noemen.

Kleine wijnkoelkast

Een kleine wijnkoelkast is verkrijgbaar in diverse formaten, voor zowel 12 flessen als 18 flessen. Perfect als tafelmodel. Deze varianten zijn in de meeste gevallen verkrijgbaar voorzien van een peltier koelsysteem. Dit betekent dat de koeling van een mini wijnkoelkast elektronisch wordt aangestuurd het temperatuur bereik afhankelijk is van de omgevingstemperatuur. Een kleine wijnkoelkast kopen voor een scherpe prijs? Dat kan bij Wijnklimaatkast.nl!

Waarom een wijnkoelkast kopen via Wijnklimaatkast.nl?

Een wijnkoelkast is voor de wijnliefhebbers onmisbaar in een nieuwe keuken, het is namelijk een échte eyecatcher. Daarbij krijgen uw favoriete wijnen in een wijnkoelkast van Wijnklimaatkaast.nl een bevorderlijke plek om te rusten. Hun smaak en aroma’s te worden daarnaast optimaal behouden. Wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en uitvoeringen, u vindt dus eenvoudig een wijn koelkast geheel naar uw wens. Een wijnkoelkast kopen kan betrouwbaar en voordelig op Wijnklimaatkast.nl. U heeft twee jaar fabrieksgarantie en vanaf €1000,- is verzending zelfs gratis! Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een wijnkoelkast die bij uw wensen past? Geen probleem, wij adviseren u graag!